Διαδικασία

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παρακολουθήστε βήμα βήμα την δημιουργία μια χειροποίητης σέλας.
Έτσι φτιάχνουμε πραγματικά αριστουργήματα.

 

01. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΕΛΕΤΟΥ

Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από πολυεστέρα, ένα υλικό επιλεγμένο για την αντοχή του, την ελαστικότητά του αλλά και την οικονομική τιμή του. Κατασκευάζεται σε ειδικό εργαστήριο και διατίθεται σε 9 διαφορετικά σχέδια και μεγέθη. Στο σκελετό εμπεριέχεται και το κέρατο, το οποίο είναι συμπαγές αλουμίνιο και παρέχεται σε 2 σχέδια.

02. ΚΟΠΗ ΔΕΡΜΑΤΩΝ

Για την κατασκευή της σέλας χρησιμοποιούνται διάφορα είδη δέρματος.Τα δέρματα συνήθως κόβονται στο χέρι ή σε πρέσα κοπής.

03. ΤΡΟΧΙΣΜΑ, ΒΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΚΕΡΩΜΑ

Τα δέρματα αφού κοπούν από το τομάρι, τροχίζονται, κερώνονται και βάφονται στο σημείο κοπής τους για να είναι πιο λεία και με στρογγυλεμένες άκρες.

04. ΣΚΑΛΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα δέρματα σκαλίζονται στο χέρι με ειδικά καλέμια ή στην πρέσα με διάφορες μακέτες. Σε κάποια μοντέλα η διακόσμηση μπορεί να είναι και με μεταλλικά διακοσμητικά σε χρυσό ή ασημί χρώμα.

05. ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ, ΡΑΨΙΜΟ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΞΙΛΑΡΙΩΝ

Κάποια κομμάτια συναρμολογούνται και ράβονται πριν τοποθετηθούν στο σκελετό. Ταυτόχρονα κατασκευάζονται το μαξιλάρι για την θέση του αναβάτη και τα μαξιλάρια ως προς την πλάτη του αλόγου.

06. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ

Τα περισσότερα κομμάτια ράβονται στο χέρι με κέρινη κλωστή ή με δερμάτινο κορδόνι. Τα καίρια σημεία της σέλας και σχετικά με την ασφάλεια του αναβάτη δεν ράβονται αλλά βιδώνονται.

07. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή, η σέλα επιθεωρείται για τυχόν ατέλειες, παίρνει σειριακό αριθμό και αφού λάβει τα απαραίτητα καρτελάκια με τους κωδικούς αναγνώρισης, παραδίδεται προς πώληση.

Επιθυμητή ενέργεια

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΣΕΛΑ?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ